Indexfonder vinner i längden

20100227

Grattis till 67 312 633 kr - Håll i dem!

Jag vill gratulera dagens vinnare i V75 till 67 312 633 kronor i vinst. Den högsta vinsten någonsin i Sverige enligt Aftonbladet.

Men se upp, det finns människor som förlorat större belopp än så. Med tanke på att Hasse Svennehed säger;
Så mycket pengar kan påverka ekonomin i flera generationer
Kolla in artikeln Ät inte trä! Ät frukt!

Dessutom tänk på alla de som förlorat de pengar du vunnit, V75 och Lotto - du blir lurad.

Men än en gång Grattis!
Show comments
Hide comments

6 kommentarer:

 1. Ja vinner man 67 miljoner så behövs väl inga indexfonder?

  SvaraRadera
 2. Men Andreas, det är ju då de verkligen behövs. Jag vet en man som förlorade 30 000 000 dollar. Han gav sina pengar till rådgivare som aktivt förvaltade hans pengar. Inte bra. Efter det så började han forska i hur man ska placera sina pengar och hittade en vetenskaplig lösning. Den lär han nu ut från sin hemsida www.ifa.com. Det handlar om indexfonder såklart. :)

  SvaraRadera
 3. Vadå, fick du idén till denna sida från hans sida eller?

  SvaraRadera
 4. Nej, jag läste ekonomi på universitetet för att lära mig hur man ska placera pengar för att få bästa möjliga avkastning.

  Där fick jag lära mig att det finns mycket ekonomisk forskning om hur man ska placera och när man tittar på denna forskning så kommer man till slutsatsen att indexfonder är placerarens bästa vän.

  Då bestämde jag mig för att göra denna hemsida.

  Mark Hebner (han som förlorade 30 000 000 dollar) träffade jag efter det på Internet och vi har haft gemensamma planer på att starta en IFASverige för några år sedan.

  Men han vill sälja indexfonder och jag vill förvalta dem så vi har lite olika inriktning vilket ledde till att han inte startade en verksamhet här.

  SvaraRadera
 5. Wow det där var en rejäl vinst. Vi andra får väl jobba på så sakta frammåt istället med våra valuta- och aktieportföljer :)

  SvaraRadera
 6. Javisst för "Snabbt fånget, snabbt förgånget", så det är bättre att blir rik sakta än fort!

  SvaraRadera