Indexfonder vinner i längden

20100212

Spartips - anställ enbart kvinnor

Kvinnor gör samma jobb som män men har mellan 5-20 procent lägre lön än män. Om du är företagare så anställ enbart kvinnor och spara därmed 5-20 procent av lönekostnaden.

Källa:
Halva makten hela lönen, 1995, Agneta Stark, ISBN:9100559709
Show comments
Hide comments

10 kommentarer:

 1. Nä jag ska inte anställa äckliga kvinnor, de kan inte jobba. Kvinnor ska stå vid spisen och föda barn, det är ungefär min syn i alla fall.

  På tal om nåt annat: Såg att Riksgälden gjorde reklam som vanligt. Fattar inte riktigt vad Riksgälden är, ja okej lite grann. Först trodde jag de bara sysslade med statens pengar, men sen verkar det ju som privatpersoner kan spara där också. Men tror du det är bra att spara där? Var inne på deras sida, där pratas om premieobligationer och annat. Fattar inte om de menar man måste köpa premieobligationer eller om man kan spara ändå (dyra de där obligationerna, 5000 kr styck, usch!). Du får spara där också David om det är en bra idé.

  SvaraRadera
 2. Riksgälden har en förväntad avkastning över tiden på max 5 procent per år. En svensk indexfond har en förväntad avkastning på 10 procent per år.

  Om du ska spara på lång sikt så skulle jag rekommendera en indexfond istället.

  SvaraRadera
 3. Intressant tanke men hur blir det med gruppdynamik m.m.?

  SvaraRadera
 4. Jag tror den ekonomiska vinsten överstiger ev förlust av gruppdynamik och i förlängningen kommer skillnaden i lön mellan kvinnor och män försvinna om tillräcklig efterfrågan på kvinnor uppstår.

  Jag tror populationer med enbart kvinnor har bättre gruppdynamik än populationer med enbart män.

  SvaraRadera
 5. Jag har jobbat i snart 8 år i ett kvinnodominerat kontor och jag tror inte dynamiken är bättre. Dock kan det stämma med att den ekonomiska vinningen överstiger.

  SvaraRadera
 6. Jag spekulerar men kanske det är så att kvinnor generellt är lojalare, trognare och mera följsamma än män.
  Om det stämmer så skulle även det bidra mer till produktionen på många arbetsplatser. Det finns i sådant fall ännu mer incitament att enbart anställa kvinnor.

  SvaraRadera
 7. Okej, och männen ska alltså gå arbetslösa?

  SvaraRadera
 8. Andreas,
  Den dagen den sorgen.

  SvaraRadera
 9. Kvinnor är både snyggare och intelligentare än äckliga män, så av den anledningen anställer jag dem gärna.

  SvaraRadera
 10. Nu vet jag inte om snyggheten bidrar till produktionen..hmm om man säljer exempelvis modetidningar så kanske det är en produktionsfaktor. :)

  SvaraRadera