Indexfonder vinner i längden

20120506

Så här blir man multimiljonär

En blondin kommer in på ett bankkontor i Stockholms City och ber att få ett lån. Hon säger att hon ska till Europa i affärer i två veckor och behöver låna 5000 kronor. Banktjänstemannen säger att han behöver någon slags säkerhet för lånet. Blondinen lämnar nycklarna till en ny Rolls 'Rolls-Royce' photo (c) 2009, Klearchos Kapoutsis - license: http://creativecommons.org/licenses/by/2.0/Royce som står parkerad på gatan utanför banken.

 Detta fungerar bra, banken accepterar bilen som säkerhet för lånet. Banktjänstemannen och de andra på banken får sig alla ett gott skratt åt blondinen som använder en 1.800 000 kronors Rolls som säkerhet för ett lån på 5 000 kronor. Han kör sedan ner Rollsen i bankens garage och parkerar den där. Två veckor senare kommer blondinen igen, betalar tillbaka 5 000 plus ränta 31.50.

Banktjänstemannen säger till blondinen: ”Vi är mycket glada att Ni ville låna hos oss, men vi är en smula förbryllade. När Ni var borta kollade vi upp Er och upptäckte att Ni är multimiljonär. Det som förbryllar oss är att Ni behövde låna 5 000 kronor. Blondinen svarar: ”Var annars i Stockholm kan jag parkera min bil i två veckor för bara 31.50?”

 Källa: fb :)
Show comments
Hide comments

3 kommentarer:

  1. Haha, helt underbart ju. Känns som den är tagen ur Kalle Anka (von Anka).

    SvaraRadera
  2. Hehe den är kanske inte känns så seriös i upplägget men om man tänker efter så finns en grundmurad sensmoral.

    SvaraRadera