Indexfonder vinner i längden

20100530

Enkelt att tjäna pengar på proptrading

Även svensson utan speciella kunskaper, förmågor eller kontakter kan tjäna stora pengar på proptradingen. Det är nämligen väldigt enkelt att ta rygg på tradingen, trots att de som sysslar med sådant gör allt i sin makt för att mörka hur det går till.


Gammal är äldst.
Proptrading eller Proprietary trading som det egentligen heter är när handlarhusen, mäklarna ser affärsmöjligheter och handlar i eget namn istället för åt en kund.

Det handlar oftast om att vara snabbast i dessa affärer. Och eftersom mäklarhusen hade kurserna först förr så kunde de göra snabba korta affärer och därmed tjäna en slant i så kallat arbitrage.

Idag har alla tillgång till börskurserna nästan samtidigt. Idag hänger inte en människohjärna med i handeln då det är supersnabba datorer som handlarna programmerat att göra affärerna. Idag handlar det om tusendelar av en sekund i proptradingen. Så den som har snabbast dator med de snabbaste programmen tar hem dessa affärer.

Denna trading gör att marknaden, det vill säga börsen blir effektiv vilket är något mycket positivt för småspararen som investerar rätt. Det är nämligen mycket enkelt att ta rygg på proptradingen genom att investera i indexfonder. Ju effektivare marknaden är desto lönsammare är det att investera i indexfonder och det är dessutom det billigaste sättet att dra nytta av proptradingen.

Relaterat:
Affärsvärlden | Så fungerar proptrading
Indexfond.nu | Så skuggar du superdatorns högfrekventa handel
Show comments
Hide comments

2 kommentarer: