Indexfonder vinner i längden

20071215

AP-fonden spekulerar med PPM-spararnas pengar

Om du inte gjort något PPM-val så är det dina pengar AP-fonden spekulerar med via sina miljöinvesteringar. Sjunde AP-fonden förvaltar Premiesparfonden som är den fond som de som inte väljer några fonder i PPM-systemet får sina pengar placerade i.

Sjunde AP-fonden gör ett klassiskt misstag när de spekulerar med spararnas pengar. Fonden planerar att investera 3 miljarder kronor i miljöteknik. Fonden ser möjligheter till god avkasting på investeringen. Detta är ett misstag som kan kosta pensionärerna stora pengar eftersom det är ren spekulation. Det är gång på gång bevisat i akademiska studier att det inte är möjligt för en enskild förvaltare att slå index.

Om du har dina pengar i Sjunde AP-fonden eller i Premievalsfonden så skynda dig att säkra upp ditt kapital genom att redan idag gå in på PPM och byta fond till en indexfond med låg kostnad istället. Logga in och sortera fonderna efter kostnad. Indexfonder är dessutom miljövänliga "av naturen" och vetenskapligt bevisat den bästa investeringen på långt sikt. Läs mer om PPM-val och indexfonder.

Källa:
DN: Sjunde AP-fonden miljardsatsar på miljöteknik


Relaterat:
DN: Miljonsmäll för Ap-fonder (sic)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar