Indexfonder vinner i längden

20191218

Kunde Donald Trump vinna valet 2020?

Om man läser svensk media får man intrycket att Donald Trump var en misslyckad och impopulär president. Jag tror att om han brydde sig skulle Donald själv skulle ha avfärdat svensk media som Fake news. Sanningen är den att Donald inte alls är så impopulär som den tredje statsmakten förgäves kämpar för att få honom till.

Han är den som skulle kunna vinna valet om man ser till popularitet och hur framgångsrik han varit. Nedan är en tabell över och jämförelse med idag kända kandidater. Donald hade 40 procents chans att bli president igen:
Donald själv var givetvis helt övertygad om sin egen självklara vinst och han pekar på performance som den självklara faktorn som gör honom till en vinnare och långt överlägsen politiska motståndare som Obama, där han pekar på att han skapat 5 miljoner jobb på samma tid Obama ökade arbetslösheten. Tittar man distinkt på börskurvor kan man se att från den dagen Obama tillträdde och jämför med Trumps tillträde så vinner Obama. Börsen har gick upp mer.


Men nu fungerar inte marknader så utan de reagerar långt innan.  Nyheter som vem som blir president är diskonterade i kursen med början i opinionsmätningar redan innan valet - och ska man göra någon rättvisande kurva så är det från valdagen och framåt.När Donald vinner nästa val så utgår de flesta bedömare från att ekonomin kommer att vara fortsatt stark i USA.

Uppdatering 7 dec 2020

Ja, nu har valet varit och självklart borde vi veta vem som blir president. Men icke. Trump säger det är valfusk och Biden som vann har inte fått tillgång till Vita huset eller de kanaler som en tillträdande president brukar få för exempelvis säkra telefonsamtal och säkra email.

Så jag gissar att det blir en domstolsfråga. Vem vet kanske vi får se en sprattlande Trump blir utburen ur Vita Huset av polisen? Skämt åsido, han bor ju inte i Vita Huset - det var alldeles för litet för honom. Han bor i Trump Tower såklart.

Hur går amerikanska ekonomin då? Jo strålande. Börsen slår nya rekord hela tiden. Så Biden kanske inte är så illa ändå?

Uppdatering 10 April 2022

Vilken röra det blev. Rena upproret. Människor dog. Men the Donald som nu är ersatt av Biden satsar stort och har total makt över Republikanerna. Han gör nog vad som helst för att vinna nästa val!

Ekonomin blir nog inte lidande av att ha honom som president. Putin är numera är en skurk i allas ögon efter att ha invaderat Ukraina. Kanske Trump är den som kan få honom på andra tankar och hjälpa till att stifta fred i Europa?
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar