Indexfonder vinner i längden

20100925

Rådgivning om indexfonder nu i Sverige

I Sverige och Europa har det varit svårt att få rådgivning när det gäller indexfonder. Nu öppnar dock en firma som passande nog heter Passive Management, vilket just placeringar i indexfonder är det vill säga passiva placeringar. Vetenskap och beprövad erfarenhet bevisar att passiva investeringar slår aktiva investeringar på sikt, så denna firma är inne på rätt spår om de är ute efter att ge sina kunder bästa möjliga avkastning till lägsta möjliga risknivå.

De flesta placerare vill undvika risk men risk är inte något ondskefullt i sig utan något man ska ha i sin portfölj i lagom dos. Att dosera denna risk är något man kan behöva hjälp med av rådgivare.


Passive Management använder sig av Dimensional Fund Advisors indexfonder. Dimensional är idag förmodligen världens bästa indexfondförvaltare. Deras fonder kan man som småsparare dock inte investera i. Använder man sig av en professionell rådgivningsfirma så kan de dock placera dina besparingar i Dimensionals fonder. Dimensionals fonder har låga avgifter och det finns ett samband mellan låg avgift och god avkastning.

Amerikanska indexfondrådgivare tar ut en avgift på upp till 1,6 procent per år och med den avgiften inräknad slår de aktivt förvaltade fonder rejält på fingrarna. Passive Managements avgift på 1 procent känns väldigt human i jämförelse.

Vad jag kan se så har inte Passive Management ännu något tillstånd från Finansinspektionen. Det är med stor nyfikenhet jag kommer att följa Passive Managements framtida utveckling och jag önskar dem lycka till!

Källa och mer läsning:
De lanserar fonderna som ingen bank vill sälja

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar