Indexfonder vinner i längden

20091121

Räkna med ränta på ränta

Ränta är ett svårfångat begrepp. Det visar en undersökning som Danske Bank har låtit det danska undersökningsföretaget Zapera göra med ungomar som målgrupp.

Det visar sig att ungdomarna har mycket svårt med begreppet ränta. De vet inte vad ränta betyder och de kan heller inte räkna med ränta eller avgöra vilket lån som är bäst. Detta är ett så stort problem anser banken att den satsar miljoner på en ekonomiutbildning via nätet. fram tills dess utbildningen i att räkna ränta bli klar så kan man man roa sig med en ränta på ränta kalkylator.Källa: Sydsvenskan:
http://sydsvenskan.se/ekonomi/article299222.ece
Show comments
Hide comments

4 kommentarer:

 1. Jag har en viktig ekonomiskt fråga: Kan Stålmannen eller Hulken krossa en bankvalvsdörr?

  SvaraRadera
 2. Nej, det går inte. Stålmannen är gjord av 90-grams tidningspapper och detsamma gäller Hulken vilket inte rår på pansarplåten i en valvsdörr.

  SvaraRadera
 3. Ja okej, jag såg din förklaring förut men tappade målföret av den (det verkar nästan som du är en gammal Marveldiggare från 80-talet).

  Men nu ska du få:
  1) Om det är ett sånt där extra tjockt nummer av Hulkentidningen då (som serietidningar brukar vara ibland)?
  2) Om Jesus vill kan han väl ta bort dörren?
  Hur gör man för att rösta på Winthers "Ekonomipartiet"? (det är ett parti för riksdagen eller hur?) . Jo jag var inne på sidan med Ekonomipartiet men tyckte det inte stod så mycket. Tänk om du blir statsminister Winther, undrar vad du ska göra då (förresten så kan du väl ge Christer Åberg en ministerpost då, "religionsminister").

  SvaraRadera
 4. Hej Andreas T, 34, i Hallsberg. Det var kul att du hittade hit.

  Nej, det går inte att rösta på Ekonomipartiet. (om du inte fixar en egen valsedel). Partiet är ett inlägg i debatten eftersom jag anser att etablissemanget saknar ekonomiska visioner.

  Ja, jag läste Marvel på 80-talet.

  1) Jag som ju är expert på bankvalvsdörrar :-) menar att även om du använder extratjocka Hulken så kommer du inte igenom dörren.

  2) Jesus kan ta sig igenom dörren. (Mark 16:4)

  SvaraRadera